De wachttijd bedraagt per 1 januari 2024 8-10 weken.

Uit elkaar gaan is een ingrijpende gebeurtenis. Verdriet, woede, afscheid nemen, andere woonruimte, verdelen van spullen, ofwel: een emotioneel zware belasting naast het regelen van financiële en juridische zaken.

Wat betekent dit voor kinderen? Onzekerheid, verdriet, misschien verhuizen en naar een andere school, misschien verdelen van spullen tussen het huis van papa en dat van mama. Er gaat veel veranderen. De emotionele reacties en praktische vragen van het kind vóór, tijdens en na de scheiding plaatsen volwassenen vaak onverwacht in een situatie waar zij niet direct raad mee weten. In zo'n veranderingsproces is erover praten erg belangrijk. Maar hoe doet u dat?

Ook voor u als ouder kan de scheiding ingrijpend en emotioneel zijn. Om dan tevens uw kind(eren) te kunnen ondersteunen of opvangen is vaak moeilijk en kost veel extra energie en tijd. Sommige ouders krijgen na de scheiding een veel uitgebreidere opvoedingstaak. Ze moeten plotseling dingen erbij doen die hun partner altijd deed. De mens beschikt over een groot oplossend vermogen maar soms kan je het niet meer alleen aan. Dan kan praten met een onafhankelijk persoon, die ervaring heeft met het begeleiden van mensen in soortgelijke situaties, hulp bieden of net dat extra steuntje in de rug.

Praktijken

Onze psychologenpraktijk heeft locaties in Assen (Kloosterveen) en tevens houd ik zitting in Groningen (Hoogkerk), Loon en Norg.

Contact opnemen

U kunt bij onze praktijk alleen, maar ook met uw partner en/of uw kind(eren) terecht. Wij zijn makkelijk bereikbaar en de wachttijd bedraagt meestal niet meer dan twee weken. Psychologenpraktijk Assen, voert praktijk in Assen Kloosterveen. De praktijk is opgericht door de psychologe mevrouw drs. S.K. Vermeulen-Glas. Naast Assen kunt u tevens terecht op onze locaties in Groningen Hoogkerk, Loon en Norg. Voor een afspraak op één van onze locatie kunt u contact met ons opnemen.