• Psychologen Assen

    Wij zijn makkelijk bereikbaar en de wachttijd bedraagt meestal niet meer dan twee weken.
  • Psychologen Assen

    Wij zijn makkelijk bereikbaar en de wachttijd bedraagt meestal niet meer dan twee weken.
  • 1
  • 2

Werkwijze

Wanneer u zich bij onze praktijk aanmeldt, wordt er meestal binnen 2 weken een eerste afspraak met u gemaakt. In dit eerste gesprek bekijken we met u welke problemen er zijn. Meestal vragen wij u ook een aantal psychologische vragenlijsten in te vullen. De gegevens hiervan worden met u besproken. Als wij een goed beeld hebben van uw klachten, wordt samen met u bekeken wat er verder mogelijk is. Wij kunnen u dan adviseren, behandelen of eventueel verwijzen. Als u met uw klachten bij onze praktijk toch niet aan het juiste adres blijkt te zijn, zoeken wij in overleg met u naar een andere vorm van hulpverlening.

Na deze intake bespreken wij met u een behandelplan en gaan we aan de problemen werken. Als u instemt met het behandelingsvoorstel, beginnen wij met de behandeling. Om zo goed mogelijk bij uw problemen en uw persoon aan te kunnen sluiten, werken wij met verschillende therapeutische technieken en gebruiken wij behandelmethoden afkomstig van verschillende "scholen" die wetenschappelijk onderzocht en werkzaam zijn gebleken. Dit zijn vooral de Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Rationeel Emotieve Therapie (RET), Interpersoonlijke Therapie (ITP), Eye Movement Desensitization and Reprocessing EMDR= behandeling voor traumagerelateerde angstklachten, Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Emotion Focused Therapie (EFT) en Mindfulness

De houding van de eerstelijns/gezondheidszorg psycholoog is over het algemeen directief: d.w.z dat wij samen met u actief aan uw problemen werken. Dit kan betekenen dat u ook buiten de gesprekken actief met uw problemen aan de slag gaat, door bv. het bijhouden van een dagboek of het doen van ontspanningsoefeningen etc.

Gemiddeld zijn 5 tot 12 sessies voldoende om op eigen kracht verder te kunnen, zeker als u zelf ook actief meehelpt aan het oplossen van u problemen. Indien de klachten ernstiger zijn dan behandelbaar binnen kortdurende therapie, kunnen wij u doorverwijzen naar specialisten op het vlak van uw problemen. Ook kunnen wij uw huisarts, zo nodig, vragen bepaalde begeleidende medicijnen voor te schrijven. Ook e-consulten zijn mogelijk.

Wij zijn gevestigd in Assen (Kloosterveen), Loon, Norg en Groningen (Hoogkerk). Voor meer informatie kunt u Contact met ons opnemen.

Contact

Ik ga akkoord met het privacyreglement

captcharefresh

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Adres gegevens

Loon
Kanaaldijk 36, 9409 TV Loon

Norg
Oosteind 8, 9331 AH Norg

Assen Kloosterveen
Transportweg 8-b, 9405 PR Assen

Groningen Hoogkerk
Johan Dijkstralaan 1-13, 9744 DA Groningen

Praktijken

Onze psychologenpraktijk heeft locaties in Assen (Kloosterveen) en houd ik zitting in Loon, Roden, Norg en Groningen (Hoogkerk).